28 december 2009

Tankar om att ha en dvärgpinscher

Att hantera en liten hund med ett mentalt sinne som en doberman är inte alltid så lätt.

Fördelen är att de är små hundar och mycket enklare att hantera hos t.ex. veterinären, vid klo-klippning eller att gå fint i koppel.

Nackdelarna är inte så många när det gäller själva hunden utan mer ignorans hos sin ägare, man är inte kanske så påläst. Det gäller ju självklart de du träffar runtomkring dig också, speciellt andra hundägare.

När jag är ute med SYlvester så är det många som gärna vill klappa honom, hälsa osv. Vissa förknippar små hundar som gulligare, man vill ha dem i knäet och tycker de är så söta.

Mitt val av hund baserades först på att jag ville ha en lite mindre hund, en smart hund och en lojal och trofast hund.

En dvärgpinscher är väldigt energisk och blir oftast inte trött, de är med andra ord uthålliga.

Efter snart ett år med Sylvester som är min första egna hund så har jag lärt mig otroligt mycket. Hur en hund formas är helt och hållet upp till ägaren. Är du lugn som person blir hunden lugn, den anpassar sig efter din vardag och tvärtom.

Att gå ut och gå med din hund 4-5ggr/dag är väl en självklarhet, men en hund behöver mental träning också. Som klickerträning, agility eller lydnad.

All träning är bra, det ger dig ett speciellt band till hund, hunden tycker du är rolig när du hittar på nya lekar och nya miljöer att vistas i. Att åka bil, buss, cykla och jogga, det finns så mycket du kan göra!

Så visst en dvärgpinscher är en speciell ras, den tror att den är större och väldigt mkt vakthund, men är du harmonisk och självsäker som hundägare så kommer hunden känna sig säker hos dig.

Så när du ska skaffa hund, se till att du har: TTT
TID, TÅLMOD OCH TRYGGHET i din vardag, det är viktigt!

Ja det är som de säger
"Sådan herre, sådan hund"


Bilder lånade här

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt rätt de du skrivit!! Vad klok valp köpara man har:P

Snart dags för nästa DP-kull hos oss.. Information finns på vår hemsida www.brightstormskennel.com