11 september 2013

20 roliga appar för din hundägare

Från expressen!


1. Dog first aid
Råd om de vanligaste hundåkommorna och nödsituationerna. Bra hjälp i väntan på proffshjälp. Sökfunktion för att lokalisera närmaste veterinär. 7 kronor.

2. Agrias djurguide
Råd om hur du kan hjälpa ditt sjuka djur tills ni kommer i kontakt med en veterinär. Finns också en funktion för att snabbt hitta närmsta klinik. Gratis.

3. Map my dogwalk
Kartlägger dina promenader. Se ­avstånd och hastighet på en interaktiv karta. Efter promenaden sparar du sträckan du har gått och alla detaljer synkas till ditt konto på ­Mapmywalk.com. Gratis.

4. Funny dogs
Här läggs nya videor med roliga hundar upp regelbundet. Dela med dig av dina favoriter på Facebook eller Twitter. Gratis.

5. Fästinghjälpen
Via en interaktiv karta varnar hundägare varandra för fästingar. Visa dina fynd genom att ladda upp en bild på fästingen, hunden eller platsen. Fakta om fästingar, sjukdomar och skydd. Gratis.

6. Pets next door
Här hittar du bild och text om hundar. Både i ditt närområde och runtom i världen. Du kan också skapa en profil för din egen hund. Gratis.

7. Vetkollen
Information om sjukdomar, vaccin och vad man ska tänka på inför utlandsresan. Du kan också se vad veterinären skrivit om din hund. När det är dags för återbesök skickas en påminnelse till hundägarens mobil. Gratis.

8. Pet minder
När bytte du senast mat i matskålen eller besökte veterinären? Pet minder hjälper dig att hålla ordning på alla viktiga datum. Du kan också aktivera påminnelser och noteringar. 7 kronor.

9. Trails
Håller koll på hur du går och ritar in det på kartan. Ett enkelt sätt att mäta hur långa dina promenader är. Smidig att använda när du lägger spår till hundarna, eftersom du ser exakt hur du har gått. Gratis.

10. Dog-a-log
Information om olika hundraser. Sorterade efter rasnamn, men det är också lätt att söka efter hundar du är intresserad av. 7 kronor.

11. Cool dog tricks
Tips på olika tricks att lära hunden. Lätta steg för ­steg-instruktioner med bilder. Häftiga ljud som är integrerade med hundtricken. Gratis.

12. DogiDuty
Via appen rapporterar man dagligen om ­hunden kissat, bajsat, ätit och druckit. En väldigt praktisk app om du har många hundar att hålla reda på. 7 kronor.

13. Pet phone
Hjälper dig att hålla koll på hunden. Mata in viktkurvor, vaccinationer och medicinering så håller appen ordning på allt. Smidigt att ha all information samlad i handen! 22 kronor.

14. Dog and puppy!
Över 3 500 bilder på hundar och valpar. Sök och hitta roliga bilder att ladda ner. Bilderna är upp­delade i kategorier, exempelvis valpar och roliga hundar. Gratis.

15. Clicker training lite
Träna hunden med hjälp av en klicker i telefonen. När kunden gör något bra klickar du och ger hunden belöning. Innehåller även träningstips. Gratis.

16. Mitt djurfoto
Infoga foton på din hund i någon av alla färdiga bakgrunder, redigera den efter smak och skicka till någon. Du kan också dela bilderna på mejl och Facebook. Gratis.

17. Dog breeds app
Information om över 100 olika raser. Är integrerat med nätverket Pet social network där man lägger upp ­information om sin egen hund. Gratis.

18. Hundsverige
En databas över hundvänliga platser, som hundhotell, badplatser och ­kaféer. Karta som visar din ­position och vad som finns i närheten. ­Uppdateras varje vecka. 7 kronor.

19. Dog whistler
En hundvissla i telefonen. Du väljer själv hur du vill att den ska låta och kan också skapa dina egna ljud. Dela med dig av vad som funkar för din hund på Facebook och Twitter. Gratis.

20. Valp- & hundträning
Visar med professionella hundtränings­tips hur du tränar din hund. Perfekt vid valp-uppfostran. Men också för att lära hunden avancerade trick. 28 kronor.

- Hälsningar Alexandra och Sylvester 

P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.

Inga kommentarer: