Vad behöver man för att klippa hundens klor?
1. Klotången
2. Blodstopp3. Hunden
4. Tålamodet
)5. Nagelfil)
Ja man ska ju så fort man får sin valp vänja den vid att bli hanterad och pillad på lite överallt. När det gäller kloklipnning så har jag varit lite lat, med katten Sally så klippte jag kanske varannan månad och hon var hur lugn som helst. Men med Sylvester är det lite svårare.
Han har inte blivit så van vid det som han borde och nu efter hans getingstick på tassen så är han extra mån om att ha sina tassar ifred. Sen har jag dessutom råkat klippa för långt ner och "träffat" pulpan en eller två gånger. Jag blev lite för upprörd än jag kanske borde blivit och det märkte han ju av.
Nåja, det viktigaste är att man är lugn och sansad, ta gärna hunden då han ligger och sover, då är han redan lugn, prata lugnt och kela lite, sen kela lite på benet och sedan tassen och sen ta tag i klon och klipp! Alltså att inte göra det som en stor grej är oftast tricket.
På ljusa klor är det ju enkelt att se vart pulpan sitter och då slipper man oroa sig för att klippa i den, den är ju fylld med blod och det blöder och känns obehagligt för hunden.
Sylvester har svarta klor så man ser inget alls, då är tricket att klippa lite kanske var 3:e dag för att se vart pulpan egentligen sitter. Klipper man för sällan så växer pulpan längre ut, men klipper man ofta så retas pulpan tillbaka varje gång du klipper en klo.
För att se vart pulpan börjar så ska man leta efter en prick i mitten av klon, det är början på pulpan.
Använd en nagelfil, det finns speciella för hundar, om du klippt lite kantigt så att hunden inte fastar med den någonstans och gör sig illa.
(Har man dessutom en "hoppande" dvärgpinscher så kan det rivas lite:-)
(Har man dessutom en "hoppande" dvärgpinscher så kan det rivas lite:-)
Lycka till!
1 kommentar:
bästa informationen hitills
Skicka en kommentar