25 februari 2009

Demodex

Så nu är det bekräftat, Sylvester har Generell Demodex. har inte skrivit om det för det känns lite jobbigt att skriva om det, vi har en 50/50 chans att den är botbar. Veterinären som är hudspecialist var väldigt positiv och sa att det är inte ofta det inte går att bota och Sylvesters utslag var inte så allvarliga som de kan bli. De sitter inte på tassarna och är inte stora blödiga sår. 
Så vi hoppas att det går att bota. Vi har redan sett att vissa fläckar börjar försvinna och på de stora har håren börjat växa tillbaka. Det är avelsstopp på honom nu, vilket inte gör mig något för jag hade inte tänkt använda honom till avel. Det blir bara en stor kostnad för en kastrering nu om 2 månader.
Demodex är en parasit som många hundar har, men bara på vissa bryter det ut, det smittar inte via kontakt varken till djur eller människor. Har också hört att det drabbas ofta dvärgpinscher rasen. Så nu blir det avelsstopp på mamman och alla syskon.
8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ännu en blogg att hålla koll på =)

Vill bara önska dig lycka till med din Sylvester..

Mvh Anna

Anonym sa...

Vi håller tummar och tassar att Sylvester blir fri från det här.

Anonym sa...

Hej! Hittade hit då du kommenterat min blogg.
Generell demodex hos hundar under ett år är mer eller mindre ofarligt (50-50 är absolut inte sant! det gäller att skilja på juvenil- och vuxendemodex), min Bulten behandlas just nu för just det med Advocate. Medicinen är billig och hans päls började växa tillbaka redan efter en behandling.
Jag gick till en hudspecialist och hon rekommenderade att man medicinerar oftare än vad som vanligtvis görs så han får sina droppar varannan vecka istället för var fjärde och han mår jättebra - advocate har ju inga biverkningar.
Hoppas allt går bra med lille Sylvester! Och försök att inte oroa dig. Jag var hysterisk i början men ju mer jag läst på desto bättre känns det.
Kram!

sessa sa...

Vilken vetrinär gick ni till? Tror vår valp också har detta...

Alexandra sa...

Vi gick i Malmö på erikslusts veterinärklinik, hos hudspecialisten

sessa sa...

hej igen, vill bara påpeka att dom inte alls är hudspecialister. Det finns bara ett fåtal dermatologer i Sverige varav ingen finns i malmö. Därmot lockar man ofta med det ordet.

Vår hund hade dock inga kvalster så det lutar åt allergi. Pust...

Alexandra sa...

Skönt att det inte var något allvarligt då! Nej jag tror inte kliniken är det, men en av veterinärerna där skulle visst va det. Nåja det ordnande sig ju, så bra!

Emelie sa...

Hejsan! Har du fler bilder på hur din hund ser ut/ utslagen ser ut... Min fick gråa,hårlösa fläckar som inte kliade frenetiskt utan det var bara som utåt buktningar under pälsen och det skorvade och mjällade om man rev lite på det... Han har fått tillbaka samma sak ett par gånger sen har det försvunnit.. Veterinärerna trodde på någon födoämnes allergi och de testade mot parasiter och fick ingen träff på det. Detta var 2009 vi var iväg på utredning. De kom fram till att det förmodligen var någon form av födoämnes allergi och jag bytte foder på honom och det försvann efter ett tag. Nu äter han royal istället för hills och har inte reagerat förens nu.. han har ätit detta foder i ett år och vart symtom fri så jag utgår från att det inte är någon allergi nu och misstänker istället att det kan vara generell demodex :( Vet inte men på en bild jag såg så ser din hunds och min hunds utslag ganska identiska ut. Min hunds utslag sitter inte heller på tassar eller så utan mest i nacken och på ryggen :( några prickar på huvudet också.. Jag får nog efter detta ringa till vetten och be om att få en tid.. Vad tror du ? Jag ska försöka mejla en bild på honom .. Mvh Emelie och chicko.