13 juli 2013

Bistick?

I morse, innan vi ens hade gått ut genom dörren så började Sylvester halta på höger framtass. Gjorde en genomsökning och kunde inte se något, bara att han var lite röd mellan tårna på höger tass.

Vi tog en morgonpromenad och han verkade lika glad och pigg som vanligt. Han sprang, kanske inte lika fort fram och försökte att inte stötta så mycket på höger framtass.
Han gjorde sina behov och sen när vi kom hem så åt han med sin vanliga aptit. Jag genomsökte honom igen och duschade honom med kallt vatten, tog på lite aco alsolgel och en strumpa över (så han inte skulle slicka bort det). Efter 30 minuter tog jag bort strumpan och hans tass var väldigt svullen. Mellan hans tår var det nu mycket mer rödare än innan och uppsvullet.

Nu kunde man tydligt se att det var ett bett eller liknande mellantårna, på "simhuden", nu har det gått lite mer än 2 timmar sen han började halta och svullnaden verkar ha lagt sig. Vi ligger och vilar lite idag och får se framåt förmiddagen här hur det går.

Blir orolig så klart för vi är på en ö och ingen veterinär finns här, kommer ta oss ca 2 timmar innan vi kommer till fastlandet om det nu mot förmodan händer något...

Känner ni igen er, oron när det händer sin hund nåt om man inte vet vad, en känsla av maktlöshet. 

Tack och lov har vi grannen här som också har hund så vi har pratat och vi tror att det inte är något allvarligt. Som sagt bara ett bistick eller liknande.

Inga kommentarer: